Karjalan Kuvalehti kertoo kaikille suomalaisille täyttä asiaa ja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa 20 vuoden kokemuksella. Tietoa tapahtumista ja tilanteista Suomesta, Karjalasta ja lähialueilta.
Viipurin nimi poistettiin
Lahden taidemuseo Malva palkittiin vuoden kulttuuritekona Suomessa. Museon uutuusnäyttelyn nimestä poistettiin yllättäen Viipurin nimi. Karjalan Kuvalehti kertoo, miksi näin tapahtui.
Karjala-musiikki ja YLE
Karjala-iskelmät eivät soi radiokanavilla. Niitä ei osata toivoa, kun niitä ei kuulla radiosta. Toivekonserteista Karjala-toiveet pudotetaan pois. YLE:n edustajat vastasivat tähän, kun Karjalan Kuvalehti kysyi.
Suomi avusti Venäjää hankkeissa
Suomi avusti Venäjää suurilla summilla erilaisissa ympäristöhankkeissa pitkään. Suomi maksoi ja Venäjä sai hyödyn. Hankkeet päättyivät, kun Suomen rahoitus loppui. Lue lisää Karjalan Kuvalehdestä näistä hankkeista ja niihin upotetuista summista.
Suomella aukko puolustuksessa
Suomi hankki puolustusvoimille kuljetushelikoptereita. Suomen kopterit liikkuvat ilman tarpeellista turvasuojaa. Karjalan Kuvalehti avaa, miten eduskunta jätti aukon suojaukseen. Lehti kertoo sanoin ja kuvin, mihin muut maat päätyivät Ukrainan sodan oppien myötä.
Petsamon pikkutyttö sotavankina
Nuorin Petsamossa sotavangiksi jäänyt suomalainen oli 2-vuotias. Perhe oli niin kurjassa kunnossa, että isä ei perhettään tunnistanut. Nyt tytär kertoo perheen tarinan Karjalan Kuvalehdessä.
Politkovskajan tytär pakeni Venäjältä
Toimittaja Anna Politkovskaja surmattiin kotinsa portaikkoon. Hänen tyttärestään Verasta tuli myös toimittaja. Hän joutui pakenemaan Venäjältä oman tyttärensä kanssa. Karjalan Kuvalehti kertoo perheen kohtalosta ja tapahtumista.
Pelastava pakkolasku
Suomen ilmatorjunta pakotti punatähtisen kuljetuskoneen pakkolaskuun. Puna-armeijan ilmavoimien upseereita joutui suomalaisten vangeiksi. Yksi heistä kertoi avoimesti, mitä oli suunnitteilla. Karjalan Kuvalehti valottaa tapahtumaa, joka auttoi pelastamaan Helsingin talvella 1944.
Koululakko Terijoella
Suomen ensimmäinen koululakko syntyi Terijoella. Kaikki alkoi jalkapallo-ottelusta. Karjalan Kuvalehti kertoo, mitä kaikkea tapahtumiin liittyi, ja mitä erotetuista tuli myöhemmin. Terijoen koulu elää yhä Suomessa toisella nimellä.
Viipurissa ajettiin raitiovaunulla
Viipuriin rakennettiin raitiovaunuliikennöinti jo varhain. Viipurin raitiovaunuilla on monipuolinen historiansa. Karjalan Kuvalehti kertoo, mitä kaikkea tapahtui keltaisten raitiovaunujen vaiheilla.
Seiväshyppääjä selvisi täpärästi
Suomalainen pikkupoika pelastui täpärästi Simolan aseman pommituksesta 1944. Hänestä tuli yksi Suomen tunnetuimmista seiväshyppääjistä sekä EM- ja olympiaedustaja. Karjalan Kuvalehti avaa urheilijan tarinan.
Sallan rata valtaussuunnitelmissa
Sallan radan alkuvaiheet saneltiin Moskovan rauhassa 1940. Rataa oli tarkoitus käyttää Suomen valtaamiseen. Neuvostoliitto painosti rakentamiseen. Karjalan Kuvalehti selvittää, mitä radan vaiheilla tapahtui ja mitkä ovat nykyajan suunnitelmat.
Raja-Jooseppi ja Tilta
Suomella itärajalla on Raja-Joosepin ylityspaikka. Jooseppi asusti rajan tuntumassa Tiltansa kanssa. Heidän elämän kulkunsa oli monivaiheinen. Huhti-Heikki asui naapurina. Karjalan Kuvalehti kertoo näiden henkilöiden elämäntarinan sanoin ja kuvin.
Karjalan Kuvalehti sisältää vielä paljon muutakin. Ennen lintuja on vahva evakkonäytelmä ja Suomessa on tehty myös karjalankielinen elokuva. Yrjö Kokko pelasti laulujoutsenet. Olli Ahvenlahden sukujuuret ovat kaukana rajan takana. Kuusamossa on pieni evakkomuseo. Niilo Tarvajärven ”kahvirouva” Fridalla oli vaikuttava elämäntarina. Näistä kaikista kertoo Karjalan Kuvalehti. Lehti on saanut runsaasti kiitosta tilaajilta sisällöistään.
Tilaustiedot yläreunan linkeistä. Tilaajana pysyt ajan tasalla. Lehti ilmestyy maaliskuussa, kesäkuussa, lokakuussa ja joulukuussa. Tilaa heti! https://karjalankuvalehti.eu/ ja toimisto@kareliaklubi.fi