Karjalan Kuvalehti 2 – 2024

Täyttä asiaa ja mielenkiintoista luettavaa 20 vuoden kokemuksella kaikille suomalaisille. Tilaa niin tiedät!

Lehden sisältöä:

Ongelma itärajalla

Venäjän rikollisjärjestöt houkuttelevat Lähi-Idästä nuoria miehiä pyrkimään länteen. Karjalan Kuvalehti kertoo tästä ilmiöstä. Piirtäjä KariM tarttui myös tähän aiheeseen.

Presidentti Alexander Stubbin suku

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin suku on Käkisalmesta ja Pohjanmaalta. Karjalan Kuvalehti kertoo suvun dramaattisista vaiheista.

Vladimir Putinin vene takavarikoitiin

Venäjän presidentin loistoristeilijä takavarikoitiin. Korvaava alus täynnä kallista loistoa. Karjalan Kuvalehti kertoo näistä aluksista.

Patriarkka Kirillillä on miljoonaomaisuus

Venäjän kirkon päämies elää ylellisessä loistossa. Karjalan Kuvalehti paljastaa, mistä Kirill on lähtöisin, ja mitä kaikkea omistaa nyt.

Sten Suvio Viipurin kehistä olympiavoittoon

Karjalan Kuvalehti kertoo Sten Suvion huikean taipaleen olympiavoittajaksi. Salaperäinen tammi kuuluu tähän elämäntarinaan.

Venäjä muokkaa Z-sotasukupolvea

Venäjällä on sotilaallinen nuorisojärjestö, jonka jäsenten mieliä muokataan monin tavoin. Karjalan Kuvalehti kertoo, miten Venäjällä tehdään lapsisotilaita.

Suomi kuunteli Neuvostoliiton radiosanomia

Salainen suomalainen tiedustelukone kuunteli puna-armeijan sanomia. Äkkiä radiosta paljastui yllätystieto. Karjalan Kuvalehti paljastaa mitä kaikkea saatiin selville.

Karjala-kysymys yllätti Putinin

Vladimir Putin yllätettiin Karjala-kysymyksellä. Karjalan Kuvalehti kuvailee, miten Putin tuli yllätetyksi.

Levashovo ja Sandarmoh murheen paikkoina

Karjalan Kuvalehti kertoo, mitä nämä kaksi kohtalokasta paikkaa kätkevät sisäänsä ja taustoihinsa. Ennen vuotta 1997 näiden historiaa ei tunnettu.

Venäjä harjoittaa itsetuhoa

Venäjä on levittänyt väärää tietoa Suomesta, mutta tuhoaa samalla itseään. Karjalan Kuvalehti toteaa, kuinka Venäjän kansa on nyt valinnan edessä.

Teikarin saari Viipurinlahdella

Teikarinsaarella asui ennen sotaa 120 suomalaista. Karjalan Kuvalehti kertoo, kuinka saaresta tuli monen suomalaissotilaan kohtalon paikka. Karjalan Kuvalehti kävi saarella.

Pajatsolla värikäs historia

Raha-automaatit tulivat Suomeen 1920-luvulla. Toiminnan harjoittajia kuulusteltiin ja syytteitä nostettiin. Karjalan Kuvalehti kertoo pajatsojen värikkäästä historiasta.

Elovena lähti Viipurista

Karjalan Kuvalehti avaa suomalaisten kansallispukujen historiaa. Elovenan yltä puku katosi, ja se synnytti palautevyöryn. Suomella on myös kokonaan oma pukunsa.

Karjalaisuuden lähettiläs Serbiassa

Marjatta Jeskasen sukujuuret ovat Suistamolla. Karjalan Kuvalehti kertoo, kuinka hän monien vuosien jälkeen päätyi Serbiaan.

Neuvostoliitto Viron kouluopetuksessa

Viron opettajat olivat nokkelia ja väistelivät pakkoideologiaa. Karjalan Kuvalehti kertoo, kuinka Viron koululapsia yritettiin kasvattaa kommunismiin.

Kolttasaamelaisista tutkimus

Kolttasaamelaisten ja karjalaisen kulttuurien yhtäläisyyksiä ja erityispiirteitä tutkitaan. Karjalan Kuvalehti kertoo vuonna 2020 käynnistyneestä projektista.

Mitä teemme Saimaan kanavalla

Suomi vuokraa Saimaan kanavaa, mutta kanavalla vallitsee nyt hiljaisuus. Karjalan Kuvalehti pohtii kanavan kannattavuutta ja tulevaisuutta.

Kohukreivitär Pietarista Pariisiin

Kohuttu kaunotar piti Suomea kolmantena kotimaanaan. Karjalan Kuvalehti paljastaa kreivittären kiehtovan ja kohtalokkaan elämäntarinan.

Näistä ja paljon muista aiheista koostuu Karjalan Kuvalehti 2 – 2024. Tilaa lehti, niin tiedät mistä puhutaan, tai vaietaan. Ainutlaatuisia tapahtumia ja elämäntarinoita kaikille suomalaisille. Tilaustiedot tämän sivun ylälaidasta
Tilaa lehti